Herfst uitverkoop is begonnen eindigt in

Prijsmatch Garantie Een betere prijs gevonden? We zullen het verslaan.*

Kom meer te weten -

Meer informatie over Klarna

Betaal nu

Betaal direct bij het plaatsen van uw bestelling. Geen creditcardnummer, geen extra wachtwoorden, geen zorgen.

betaal later

Betaal alleen voor wat u leuk vindt. Bekijk eerst uw bestelling en beslis dan wat u wilt houden.

Betaal in termijnen

Betaal uw bestellingen in termijnen en in uw eigen tempo. U bepaalt zelf hoeveel u maandelijks wilt betalen.

Algemeen

Wat is Klarna?

Klarna is een van de toonaangevende betalingsproviders in Europa en een gelicentieerde bank die de betalingservaring voor kopers en verkopers fundamenteel verandert. Het in 2005 in Zweden opgerichte bedrijf stelt online shoppers in staat openstaande betalingen direct, later of in termijnen snel, gemakkelijk en veilig af te handelen. Klarna werkt samen met meer dan 130.000 retailers zoals Asos, Spotify, MediaMarkt en Deutsche Bahn en heeft momenteel meer dan 2.500 mensen in dienst in 14 landen. In 2014 nam Klarna Sofort GmbH over; In 2017 werd Billpay GmbH overgenomen. De investeerders van het bedrijf zijn onder anderen; Sequoia Capital, Bestseller Group, Atomico, VISA en Permira. Meer informatie vindt u op www.klarna.nl

Is het veilig om online te winkelen met Klarna?

Definitief! Online winkelen kan niet veiliger zijn dan met Klarna. In een winkel kunt u de goederen die u wilt kopen altijd aanraken en controleren voordat u ervoor betaalt. Wij zijn van mening dat online winkelen niet anders zou moeten zijn. Daarom geeft Klarna-aankoop op account u de mogelijkheid om uw goederen eerst te controleren en later te betalen.

Ons doel is om winkelen gemakkelijker en veiliger te maken - soepel. Daarom nemen wij ingrijpende maatregelen om u als koper te beschermen tegen fraude en onbetrouwbare webwinkeliers. Telkens wanneer u het Klarna-logo in een online winkel ziet, kunt u er zeker van zijn dat de winkel betrouwbaar is en aan onze strenge eisen voldoet.

Klarna is ook gecertificeerd door TÜV Saarland en Trusted Shops. Certificaten geven u als consument positieve indicaties van de kwaliteit van de diensten en producten. De onder "de TÜV" geregistreerde verenigingen zijn wereldwijd bekend en de certificaten bevorderen de hoogste internationale reputatie. TÜV Saarland heeft zich geconcentreerd op klantgerichte dienstverlening buiten de traditionele officiële werkterreinen. Elk jaar zorgt TÜV Saarland ervoor dat ons bedrijfsmodel serieus is en dat Klarna veilige betaalmethoden biedt door middel van een gedetailleerd onderzoek.

Klarna is sinds 2011 “Trusted Shops Authorized Partner” en als “authorized partner” zijn de processen van Klarna perfect aangepast aan de kwaliteitscriteria van Trusted Shops. De kwaliteitscriteria van Trusted Shops zijn gebaseerd op nationale en Europese wetten die belangrijk zijn voor online winkelen. Ze houden rekening met de huidige oordelen en eisen van de consumentenbescherming organisaties of gaan zelfs verder. Lees hier meer over het Trusted Shops-keurmerk.

Daarnaast beschermt Klarna kopersbescherming u bij elke aankoop bij Klarna. Dit is een overeenkomst tussen u en Klarna waarmee u veilig online kunt winkelen. Om ervoor te zorgen dat de Richtlijn Kopersbescherming van toepassing is, moet u als consument de aankoop doen bij een ondernemer. Houd er rekening mee dat de richtlijn kopersbescherming alleen van toepassing is op betalingen met Sofort als dit uitdrukkelijk wordt vermeld op de pagina voor het selecteren van betaalmethoden in de online winkel van de handelaar.

Ik heb meer vragen over mijn betaling. Kan ik iemand van Klarna spreken?

Ja natuurlijk! U kunt op elk moment met ons chatten in de app of ons bellen op 0221 669 501 10

Edelstenen

Voor degenen die een vleugje kleur aan hun sieradencollectie willen toevoegen, zijn gekleurde edelstenen een uitstekende keuze. Van de koninklijke saffier tot de betoverende smaragd, er zijn tal van edelstenen om uit te kiezen. Ofwel gecombineerd met diamanten voor een dramatisch effect of gewoon alleen gedragen, sieraden versierd met edelstenen zijn al lang de favoriet van velen.

Voordat u op zoek gaat naar uw droomstuk van edelsteenjuwelen, is het een goed idee om even de tijd te nemen om wat onderzoek te doen om de beste waarde voor uw budget te krijgen.


Type edelstenen

Saffieren zijn er in feite in een groot spectrum aan kleuren beschikbaar ( behalve rood)- niet alleen het blauwe type die we over het algemeen allemaal wel kennen. Wanneer we naar een saffier verwijzen, hebben we de neiging om aan het blauwe saffier te denken, maar als het om andere kleuren gaat, staan ze bekend als roze saffier, gele saffier enz.

Het belangrijkste aspect bij het schatten van de waarde van saffieren is de kleur. Ze krijgen hun kenmerkende kleur door sporen van chroom, ijzer, titanium en andere belangrijke elementen. Saffieren met een puur blauwe tint worden als het meest wenselijk beschouwd en die met een levendige verzadiging worden beschouwd als edelstenen van hoge kwaliteit. Evenzo worden saffieren die donkerder lijken, minder wenselijk en daarom minder waardevol geacht.

De meest begeerlijke smaragden zijn die verzadigd en helder lijken met een blauwgroene tot groene tint. Net als de meeste andere edelstenen is kleur een van de belangrijkste factoren die worden gebruikt om de waarde te bepalen. De meest gewilde smaragden zijn zeer transparant met een mooie, gelijkmatige kleur door de hele edelsteen.

Zoals de meeste gekleurde edelstenen wordt de helderheid van een smaragd met het oog beoordeeld. Er wordt verwacht dat een smaragd talrijke insluitsels of oppervlakkige scheuren zal hebben, dus een smaragd zonder zichtbare insluitsels voor het oog (foutloos) wordt als zeer zeldzaam beschouwd. Dit is de reden waarom de meeste smaragden worden behandeld om hun tint te versterken en hun helderheid te verbeteren.

Wist u dat robijnen en saffieren hetzelfde mineraal zijn? Ze zijn allebei een variatie van het mineraal korund, en de kleur is wat de twee edelstenen van elkaar onderscheidt. Een saffier is blauw vanwege kleine sporen van titanium en ijzer, terwijl een robijn zijn mooie rode tint krijgt als gevolg van hoge niveaus van chroom. Net als andere gekleurde edelstenen wordt kleur als het belangrijkste aspect beschouwd en zijn insluitsels te verwachten. Robijnen met een levendige, medium-donkerrode tot een licht paarsrode tint worden als het meest begeerlijk beschouwd. Robijnen die een uitstekende kleur hebben en 'oog schoon' lijken, zijn meestal duurder.

Wist u dat diamanten in een spectrum van kleuren verkrijgbaar zijn, en niet alleen in de kleurloze variatie, die we kennen en waar we van houden? Gele diamanten zijn in feite een van de meest gewenste gekleurde diamanten en kunnen prijzen hebben die net zo hoog of zelfs hoger zijn dan die van het kleurloze type. Diamanten die onderaan de kleurenschaal voor kleurloze diamanten worden gevonden, bevatten eigenlijk sporen van geel. Deze vaag geel gekleurde diamanten verschijnen ook onderaan de gele diamant-kleurenschaal. De kleur indelingsschaal voor gele diamanten valt binnen het Y-Z-bereik en eindigt in de luxe diep / donkergele kwaliteit. Men denkt dat gele diamanten die levendiger en rijker van kleur zijn wenselijk zijn, maar dit heeft ook te maken met persoonlijke voorkeur.


 

Voordat u op zoek gaat naar uw droomstuk van edelsteenjuwelen, is het een goed idee om even de tijd te nemen om wat onderzoek te doen om de beste waarde voor uw budget te krijgen.

 

Kleur wordt beschouwd als de belangrijkste factor om te overwegen en een edelsteen wordt beoordeeld op basis van toondiepte, verzadiging en tint. Het GIA (Gemological Institute of America) creëerde een kleurbeoordelingssysteem om alle gekleurde edelstenen te beoordelen, dit bestaat uit 31 tinten die variëren van rood tot bruin, met gradaties zoals zeer sterk groenachtig blauw en licht geelachtig groen. Bepaalde tinten worden als meer gewild en waardevoller beschouwd dan andere, bijvoorbeeld een saffier in het fluweelblauwe tot violetblauwe bereik wordt als begeerlijk beschouwd en is daarom meestal duurder. De tint van een edelsteen verwijst naar hoe licht of donker hij lijkt, dit kan ook de algehele tint beïnvloeden. Een edelsteen die als te licht of te donker wordt beschouwd, wordt als minder wenselijk en daarom als minder waardevol beschouwd.

Zuiverheid voor edelstenen wordt op hetzelfde manier gedefinieerd als voor diamanten. Het verwijst naar het aantal gebreken aan een bepaalde edelsteen, of dat nu intern (insluitsels) of extern (onvolkomenheden) is. Het is belangrijk om op te merken dat het vinden van een onberispelijke gekleurde edelsteen zeldzamer is dan het vinden van een onberispelijke diamant, dit komt door het gewelddadige proces waarin ze worden gemaakt. Daarom kunt u verwachten dat uw edelsteen juweel enkele insluitsels kan bevatten, echter als dit u stoort, is het een goed idee om te onthouden dat donkere edelstenen gebreken beter verhullen dan lichtere edelstenen.

Het GIA (Gemological Institute of America) gebruikt categorieën om de zuiverheid van gekleurde edelstenen te beoordelen. Deze staan bekend als Type I, Type II en Type III.

Type I - Dit wordt beschouwd als de beste graad van zuiverheid en betekent dat insluitsels niet waarneembaar zijn voor het ongetrainde oog. Edelstenen ingedeeld als Type I zijn gevormd onder normale geologische omstandigheden.

Type II - Insluitsels zijn iets meer merkbaar voor deze indeling. Edelstenen die zijn ingedeeld als Type II zijn gevormd onder zwaardere geologische omstandigheden.

Type III - Hier kunnen insluitsels behoorlijk opvallen. Edelstenen met de classificatie Type III zijn meestal gevormd onder zeer gewelddadige geologische omstandigheden.

Voor gekleurde edelstenen is er niet per se een ideale slijpkwaliteit. De slijper beoordeelt over het algemeen elke steen afzonderlijk en slijpt rond eventuele gebreken die met het blote oog zichtbaar kunnen zijn. In feite, een meer wenselijke slijpkwaliteit is er een die de natuurlijke schoonheid van de gegeven steen versterkt door licht op een gelijkmatige manier te reflecteren. Als resultaat van dit slijpproces zijn gekleurde edelstenen verkrijgbaar in verschillende maten en vormen.


Verbeteringen

Bijna elke gekleurde edelsteen is tegenwoordig verbeterd met behulp van verschillende technieken om hun algehele uiterlijk te verbeteren. Gekleurde edelstenen die van nature een gewenste helderheid en kleur hebben, worden als zeer zeldzaam beschouwd en zijn daarom ook duurder. Er zijn een aantal methoden die gebruikt kunnen worden om gekleurde edelstenen te behandelen en te verbeteren, waarvan de meeste al eeuwenlang worden toegepast en op grote schaal worden gebruikt en geaccepteerd binnen de industrie.

 

 

Edelstenen worden met warmte behandeld om hun kleur te versterken of te veranderen. Dit type behandeling maakt over het algemeen standaard deel uit van het polijstproces en de wijzigingen die aan elke steen worden aangebracht, zijn permanent. De sieradenindustrie beschouwt dit als een acceptabele behandeling om edelstenen te verbeteren en het wordt al eeuwenlang over de hele wereld toegepast.

 

Vele eeuwen geleden ontdekten edelsteenhandelaren dat het onderdompelen van smaragden in hete olie of was ervoor zorgde dat ze er helderder en mooier uitzagen voor het ongetrainde oog. Tegenwoordig worden edelstenen nog steeds op een vergelijkbare manier behandeld en worden ze gevuld met was, olie, hars of andere materialen om hun uiterlijk te verbeteren - dit staat bekend als infusie.

 

Coating is wanneer hars, was of olie wordt aangebracht op de buitenkant van een gekleurde edelsteen om de sterkte en het uiterlijk te verbeteren. Deze coating beschermt de schoonheid van natuurlijk gekleurde edelstenen.

 

Hier worden chemicaliën of andere elementen toegepast om de tint van gekleurde edelstenen lichter en sterker te maken.

 

Gekleurde edelstenen worden geverfd met kleurstoffen die de edelsteen doordringen om hun natuurlijke kleur te versterken of te veranderen.

 

Dit is waar straling wordt gebruikt om de tint van een gekleurde edelsteen permanent te veranderen, om deze aantrekkelijker te laten lijken. Vaak wordt deze behandeling gevolgd door een verwarmingsproces.

@diamondsfactoryworld